Магазин Денив

Съвети за избор на дамска пижама

 

Едно от най-прекрасните усещания след дълъг работен ден или пътуване е да се приберем у дома и да се насладим на ползотворна почивка. А за постигането на ползотворна почивка е нужно спокойствие, качествен сън и не на последно място – удобни домашни дрехи. Относно добрият сън е ясно, че се нуждаем от подходящо легло и любимата ни дамска пижама

 

Много често дамската пижама се превръща и в любимото ни домашно облекло, с което разпускаме на дивана или вършим домакинските си задачи. Голямото разнообразие от модели и материи на пазара обаче може както да предостави голям избор, така и да затрудни избора на подходящия модел. Знаем, че някои дами не са сигурни какво бельо за вкъщи да изберат. Затова създадохме тази статия, в която ще разгледаме различните дамски пижами и фактори при избор на дамска пижама. 

 

Как да изберете най-подходящата дамска пижама?

 

  • Изберете подходящата материя

 

Сатенена пижама

Сатенът е много мека, гладка и фина материя. Тя е изключително приятна и лека и е една от най-популярните материи при производството на пижами. 

 

Тъй като сатенът няма свойството да абсорбира топлината на тялото, сатенените пижами са по-подходящи за по-топлите месеци от годината. Всъщност, дори обратното – когато ги носите, ще имате приятното усещане за лекота и прохлада.

 

Сатенената пижама е символ на лукс и домашен уют. Затова, ако търсите наистина луксозни дамски пижами, и разбира се, тази материя ви харесва, ви препоръчваме да изберете от колекцията ни сатенени пижами

 

Друго предимство на сатененото спално бельо е това, че не се мачка толкова лесно. 

 

Сатенените пижами се поддържат по-лесно, тъй като нямат свойството да се свиват или разтягат при пране. 

 

Понеже сатенът е здрава, мека и устойчива материя, съответно пижамите от сатен са с по-висока цена от памучните. 

Памучна пижама

Памучните пижами са едни от най-популярните пижами за дами. Памукът е еластична и мека материя, затова и памучните пижами са едни от най-подходящите, ако търсите модел, с който да се движите по-свободно. 

 

Освен това памукът е мека материя, която не дразни кожата. Затова изборът на памучни пижами е особено препоръчителен за хора с чувствителна кожа. Също така памукът е дишаща материя, която не запарва.

 

  • Съобразете избора си на дамска пижама спрямо сезона

 

Дамски летни пижами 

За лятото най-добре е да се насочите към дамски пижами с къс ръкав. Като за горещите летни дни най-подходящи са моделите от памук или 100 % сатен. 

 

Дамски зимни пижами

През зимата имаме нужда от допълнителна топлина, която меките плюшени пижами определено могат да ни предоставят. Освен че са много удобни и топли, тези модели често се предлагат и в празнични коледни мотиви. Също така особено подходящи за това време от годината са дебелите памучни пижами от Интерлок, която е още по-препоръчителна от плюша.

 

За студените зимни дни определено е добре да изберете от моделите дамски пижами с дълъг ръкав

 

Каква дамска пижама да изберете за преходните сезони?

Пролетта и есента могат да са предизвикателни не само относно избора ни на облекло за ежедневието, но и за у дома. Препоръчваме ви за променливото време на тези месеци да изберете памучна пижама с дълъг ръкав, която да е тънка. Когато почувствате, че е по-хладно, винаги можете да добавите красив домашен халат

 

  • Избор на дизайн

Не на последно място е добре да обмислите и какъв бихте искали да е дизайнът на любимата ви пижама. 

 

Дали предпочитате дамска пижама с копчета или с изчистен дизайн с кръгла яка. Също така помислете дали предпочитате долнището и горнището на пижамата да са с маншети и ли да са със свободна кройка. 

 

Обърнете внимание и на дребните детайли, които допринасят за разликата между моделите. Дали бихте искали пижамата ви да има джобове? Освен това можете да помислите дали предпочитате долнището да има връзки на талията или да само с ластик. Всичко това ще допринесе за начина, по който ще се чувствате в любимата си пижама. 

 

Флоралните пижами са най-предпочитаните за пролетта и лятото, докато коледните пижами са най-чест избор за зимата, както и за подарък. Други особено популярни са пижамите с животни. 

 

Ако търсите нещо едновременно удобно и предизвикателно, можете да изберете сатенена пижама с дантела. С нея ще зарадвате не само себе си, но и половинката си. 

 

В нашия онлайн магазин можете да намерите както дамски пижами големи размери, така и модели XS размер. Погрижили сме се да ви предложим разнообразие от български дамски пижами с различни мотиви и кройки, както и висококачествени турски пижами