...

Магазин Денив

Съвети как да изберете спално бельо за детето си

 

Детският сън е едно от нещата, за които като родители трябва да се погрижим по най-добрия начин. Качественият сън помага на детето да расте здраво, да се развива, да е щастливо и спокойно. Затова e редно да не подценяваме избора на детско спално бельо. 

 

Качествено детско спално бельо – какво трябва да бъде?

 

Качественото детско спално бельо трябва да бъде забавно, цветно, да пасва на детското легло и да бъде изработено от подходяща материя. Затова е важно да не пропускате нито един детайл, когато търсите подходящите завивки за вашето съкровище. В следващите редове ще ви предложим няколко съвета как да изберете най-подходящите спални комплекти за детето си. 

Избор на детско спално бельо

 

  • Размери;

Ако спалното бельо  е прекалено малко, то няма да покрива добре леглото и може да бъде недостатъчно, за да се завие детето. Измерете размера на леглото и изберете подходящия размер детски спален комплект. Уверете се, че олекотената завивка и чаршафите също са с еднакъв размер. 

 

  • Материя.

Както добре знаем, детската кожа е много по-нежна и чувствителна от нашата. Уверете се, че завивките са достатъчно топли за зимата и достатъчно тънки за лятото. Детето не бива да се изпотява, докато спи, затова проверете с какви завивки то се чувства комфортно. 

 

Освен това уверете се, че избирате спално бельо от качествена материя. Вашето мъниче ще се завива с него често и е много важно да му е комфортно, докато спи. 

 

Коя материя е най-подходяща за детско спално бельо?

 

  • Детско спално бельо ранфорс;

Ранфорс е памучна материя с фини памучни влакна, които предлагат изключителен комфорт и мекота. Това я прави много подходяща за производство на детски спални комплекти. Ранфорсът също е устойчив на множество изпирания и може да запази дълго цветовете на завивките. Затова и изборът на детски спални комплекти ранфорс е един от най-добрите. 

 

  • Детско спално бельо памучен сатен.

Памучният сатен е лек, приятен и мек – много подходящ за целогодишно ползване. Спалните комплекти от памучен сатен са още по-устойчиви и , за разлика от материята ранфорс, притежават сатенено гладка повърхност. 

 

Дизайн на детско спално бельо

Друга ключова характеристика е външният вид на спалното бельо. Често то представлява най-голямата фокусна точка в детската спалня – стаи, които често са проектирани с оглед на много специфична тема. По-долу са представени някои от основните видове стилове спално бельо и в кои дизайни на детски стаи те се вписват най-добре.

 

Какъв дизайн детско спално бельо може да изберете?

 

  • Тематично детско спално бельо;

В тази категория се включват всички модели детско спално бельо с дизайн. Според вида дизайн може да разделим моделите на:

  • спален комплект с животни;
  • спален комплект с анимационен герой;
  • спален комплект с коли;
  • спален комплект с облаци, звезди и слънца.

 

Ако детето ви харесва определен анимационен герой, изборът на спално бельо, който да изобразява този герой, е много подходящ. 

Детско спално бельо с геометрични фигури

Геометричните мотиви са подходящи за детски стаи за по-големи деца. Те често са в ярки цветове, но ако стаята обзаведена с прекалено много ярки мотиви, или обратното – темата е семпла, то може да заложите на неутрални варианти, като бели и сиви райета, квадрати или триъгълници. 

 

Детско спално бельо за момичета

Моделите на цветя, кукли и еднорози са най-предпочитаните за момиченцата. Разбира се, тук преобладават тонове в розово, жълто и бяло. 

 

Детско спално бельо за момчета

За момченцата най-популярните модели са с различни животни, индиански мотиви, коли и самолети. Комплектите за малчуганите обикновено са в тоновете на синьото, зеленото, бялото, оранжевото и сивото. 

 

В нашия онлайн магазин ще намерите разнообразие от качествено и красиво детско спално бельо, с което вашето дете ще се завива и заспива с усмивка.

Поръчки направени от 24.02-28.02 ще се обработват след 29.02. Благодарим!