...

Магазин Денив

Как да изберете най-доброто спално бельо?

 

Изборът на подходящото спално бельо е от съществено значение за Вашия комфорт и за начина, по който изглежда спалнята Ви. И тъй като това е покупка, която не правите всеки месец, е добре да обърнете внимание на определени фактори като размер, качество и състав на материите, инструкции за поддръжка, дизайн и други. 

 

В тази статия ще Ви дадем съвети как да изберете спално бельо, което да ползвате с удоволствие и което да Ви помогне да се радвате на пълноценен сън. 

 

Избор на спално бельо – какво е важно да имате предвид

 

  • Размер;

Възможно е различните производители да предлагат различни размери спално бельо. За да сте сигурни, че ще изберете продукти с подходящата големина, най-добре измерете и запишете точните размери на матрака, на завивките и възглавниците. 

 

Ако пазарувате спално бельо онлайн, не пропускайте да погледнете какви са размерите на продукта в описанието.  

 

  • Проверете инструкциите за грижа.

Преди да закупите спално бельо, проверете какви са препоръките за пране и поддръжка на производителя. За някои комплекти спално бельо може да има специални изисквания за пране и поддръжка, които да сметнете, че ще Ви е трудно да спазвате. 

 

Уверете се, че всички членове на домакинството също знаят и спазват тези препоръки. Така ще сте спокойни, че дори да сте инвестирали в по-скъпи продукти, те ще запазят качествата си и ще ви служат дълго време. 

 

  • Материя

 

На пазара съществуват много материи за производство на спално бельо, но кое е да изберете за Вашия комфорт? Ще изброим кои са най-добрите материи за спални комплекти:

 

Спално бельо с памук 

Това е най-употребяваната материя за производство на спално бельо и това не е случайно. Памукът е широкоразпространен, устойчив, лесен за обработка и много приятен на допир. Също така той има свойството да не запарва и да извежда влагата. Другото му впечатляващо свойство е, че може да ви стопли през зимата и да помогне да се чувствате прохладно през лятото. 

Спално бельо ранфорс 

Това е специален памучен плат, който е с подобрени характеристики и предлага по-голям комфорт на потребителите. Защо спалното бельо от ранфорс е толкова предпочитано? При производството на ранфорс се използва 100% памук, който е от по-тънки нишки, които са силно усукани. По-този начин плътността на плата е по-голяма и той е по-мек и по-издръжлив. 

Също така поради по-високото качество на плата, цветовете му се запазват по-дълго време. С няколко думи – това е чудесна инвестиция за дома ви. Другото му отличително качество е, че при пране неговата свиваемост е значително по-ниска. 

 

Спално бельо от памучен сатен

Памучният сатен е луксозен плат, който се определя като един клас над ранфорс. Предимствата на памучния сатен са, че той е още по-устойчив и има лъскаво покритие, което придава луксозен завършек на всяка спалня. 

Можете да заложите на спално бельо от памучен сатен, което да използвате през цялата година. С него през лятото ще ви е прохладно, а през зимата топло и уютно. 

 

  • Дизайн;

Не на последно място е и дизайнът на спалното бельо. Освен че трябва да отговаря на личния ви вкус, той трябва да е в хармония и с интериора на  дома ви. Ще ви дадем няколко съвета за избор на цвят на спалното бельо:

 

  • Синьо спално бельо;

Синьото е цвят, който се приема за благоприятстващ релаксацията и спокойствието на човека. Той винаги е на мода и придава елегантен завършек на спалнята. 

 

  • Бяло спално бельо;

Ако предпочитате класическия стил, винаги може да заложите на бялото и кремавото. Освен че се вписват във всеки интериор, тези цветове внасят свежест и усещане за баланс. 

  • Спално бельо в пастелни тонове;

Пастелните тонове придават мек и приятен щрих в спалнята. Те също успокояват и са подходящи за романтичните интериорни решения. 

  • Спално бельо с щампи

Най-модерни са моделите с флорални мотиви, геометрични фигури и ориенталски мотиви. Ако останалата част от интериора на спалнята е по-семпъл, ви препоръчваме да заложите на такъв вид спално бельо. 

 

В онлайн магазина на Денив ще намерите качествено спално бельо ранфорс, както и спално бельо от памучен сатен с изключителен дизайн. Разгледайте нашите предложения и направете най-добрия избор за вас и близките си. 

Направи поръчка на пижами над 100лв. и вземи 5% отстъпка. От 01.12 до 17.12 (без намалените)